Sale!

Human Anatomy 7th Edition Martini Timmons Tallitsch Test Bank

$80.00 $11.99

Human Anatomy 7th Edition Martini Timmons Tallitsch Test Bank

ISBN-13: 978-0321688156

ISBN-10: 0321688155

 

 

Description

Human Anatomy 7th Edition Martini Timmons Tallitsch Test Bank

ISBN-13: 978-0321688156

ISBN-10: 0321688155

 

 

 

How can a nursing test bank help me in school?

  Think about it like this. You have one text book in your class. So does your teacher. Each text book has one test bank that teachers use to test students with. This is the nursing test bank for the book you have. All authentic chapters and questions and answers are included.

Do I get to download this nursing test bank today?

Since we know that students want their files fast, we listened and made it exactly the way you want. So you can download your entire test bank today without waiting for it.

Is this site anonymous and discreet?

We try our best to give nursing students exactly what they want. So your order is 100 percent anonymous and discreet. We do not keep any logs of any kind on our website and use a 256 bit SSL encryption on our site which you can verify.

What if I order the wrong test bank?

As long as the file is not downloaded, we can give you the correct file. Please send us an email and we will send you the correct file right away.

Can I request a sample before I purchase to make sure its authentic?

Of coarse you can, samples are provided on this page as well. Please scroll down to view a sample. If it is not on this page, email us and we will send you a free sample chapter which you can view before your purchase.

What format are the nursing test banks in when I download them?

Most of the formats are going to be in a PDF format. We also have files in Microsoft Word. They can be viewed on your computer or phone.

Can I write a review and leave a testimonial on this site?

You certainly can. Please email us by sending an email to us. Many students send us emails thanking us for helping them.

Below you will find some free nursing test bank questions from this test bank:

Human Anatomy, 7e (Martini/Timmons/Tallitsch)

Chapter 25   The Digestive System

 

25.1   Multiple-Choice Questions

 

1) Functions of the digestive system include which of the following?

  1. A) ingestion of foods and liquids
  2. B) processing of food materials and liquids
  3. C) warming the body with heat released from the digestive organs as they process food
  4. D) boosting expiratory efficiency by lifting the diaphragm via intestinal gas secretions
  5. E) both ingestion and processing of food materials and liquids

Answer:  E

Section Title:  Introduction

Learning Outcome:  25.1

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

2) The correct order of the digestive tube layers, from lumen outward, is:

(1)  mucosa

(2)  muscularis externa

(3)  serosa

(4)  submucosa

  1. A) 3, 1, 2, 4
  2. B) 4, 1, 2, 3
  3. C) 4, 2, 3, 1
  4. D) 1, 4, 2, 3
  5. E) 1, 4, 3, 2

Answer:  D

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

3) Sandwiched between the layer of circular and longitudinal muscle in the muscularis externa is the

  1. A) myenteric plexus.
  2. B) mucosa.
  3. C) submucosa.
  4. D) muscularis mucosa.
  5. E) mesocolon.

Answer:  A

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

4) The lining of the digestive tract plays a defensive role by protecting surrounding tissues against

  1. A) the corrosive effects of digestive enzymes.
  2. B) the corrosive effects of acids.
  3. C) mechanical stresses.
  4. D) pathogens that are swallowed with food.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  E

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

5) The areolar connective tissue found immediately beneath the epithelium of the digestive tract is called

  1. A) basement membrane.
  2. B) mucosa.
  3. C) plica.
  4. D) lamina propria.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  D

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

6) The muscular layer farthest from the lumen is (the)

  1. A) circular layer of the muscularis externa.
  2. B) longitudinal layer of the muscularis externa.
  3. C) muscularis mucosae.
  4. D) oblique layer of the muscularis externa.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

7) Control of secretions of the digestive tract is via the

  1. A) hypoglossal nerve.
  2. B) submucosal plexus.
  3. C) myenteric plexus.
  4. D) sympathetic nervous system.
  5. E) Control is different in various areas of the tract.

Answer:  B

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

8) In areas where the digestive tract is not covered in serosa it is covered by a fibrous connective tissue called

  1. A) peritoneum.
  2. B) the plexus of Auerbach.
  3. C) adventitia.
  4. D) mucosa.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

9) Peristalsis

  1. A) is a condition wherein the lining of the digestive tract is irritated by the passage of rough fibrous material.
  2. B) is waves of muscular contractions that move along the length of the digestive tract.
  3. C) only occurs in the esophagus.
  4. D) is a muscular movement pattern that occurs in regions of the digestive tract where the smooth muscle fibers are not arranged in layers.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.4

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

10) Long reflexes

  1. A) do not involve the CNS.
  2. B) are required for peristalsis and segmentation.
  3. C) are controlled by the enteric nervous system.
  4. D) involve the myenteric plexus.
  5. E) provide a higher level of control over digestive functions.

Answer:  E

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.4

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

11) What intestinal functions do the short reflexes control?

  1. A) closes sphincters
  2. B) nutrient absorption
  3. C) absorbed nutrients would be unable to pass into the hepatic portal system
  4. D) local peristalsis and segmentation movements
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  D

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.4

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

12) A retroperitoneal structure

  1. A) is encased within the lesser omentum.
  2. B) has only its anterior surface covered by peritoneum.
  3. C) is covered by both the greater and lesser omenta.
  4. D) has greater freedom of movement than an organ enclosed by the mesenteries.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

13) Which of the following is an intraperitoneal organ?

  1. A) ascending colon
  2. B) stomach
  3. C) ureter
  4. D) pancreas
  5. E) duodenum

Answer:  B

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

14) Organs that develop in the peritoneal cavity but later fuse to the posterior abdominal wall include the ________.

  1. A) stomach
  2. B) small intestine
  3. C) kidneys
  4. D) pancreas
  5. E) urinary bladder

Answer:  D

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

15) Each day about ________ liter(s) of peritoneal fluid enters and leaves the peritoneal cavity.

  1. A) 7
  2. B) 1
  3. C) 10
  4. D) 13
  5. E) 26

Answer:  A

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

16) The tissue that suspends from the stomach and anteriorly across most of the abdominal cavity is (the)

  1. A) mesentery.
  2. B) greater omentum.
  3. C) lesser omentum.
  4. D) transverse mesocolon.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

17) Functions of the greater omentum include

  1. A) padding of the abdominal viscera.
  2. B) storage of fat.
  3. C) no known function; it is a vestigial structure.
  4. D) radiation of excess heat generated by the process of digestion through the anterior abdominal wall to cool the body.
  5. E) padding of the abdominal viscera and storage of fat.

Answer:  E

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

18) Which of the following are true of the mesenteries?

(1)  They are sheets of serous membrane.

(2)  They suspend portions of the digestive tract within the peritoneal cavity.

(3)  They are double sheets of peritoneal membrane.

(4)  They provide an access route to digestive structures for nerves, lymphoids and blood vessels.

(5)  They provide proprioceptive information to the spinal cord regarding the digestive organs.

  1. A) All of the answers are correct.
  2. B) None of the answers are correct.
  3. C) 1, 3, and 5 are true.
  4. D) 1, 2, 3, and 4 are true.
  5. E) 2, 4, and 5 are true.

Answer:  D

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Comprehension

 

 

19) A blockage of the ducts from the parotid salivary glands would

  1. A) result in the production of a more viscous saliva.
  2. B) impair the lubricating properties of the saliva.
  3. C) interfere with carbohydrate digestion in the mouth.
  4. D) eliminate the sense of taste.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

20) Which of the following are salivary glands?

(1)  parotid

(2)  sublingual

(3)  submandibular

(4)  geniculate

(5)  maxillary

  1. A) All of the answers are correct.
  2. B) None of the answers are correct.
  3. C) 1, 2, 3
  4. D) 3, 4, 5
  5. E) 2, 4

Answer:  C

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

21) The mouth opens into the

  1. A) pharynx.
  2. B) nasal cavity.
  3. C) buccal cavity.
  4. D) mouth cavity.
  5. E) laryngeal cavity.

Answer:  C

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

22) The tongue has many bumps called the

  1. A) body.
  2. B) papillae.
  3. C) lingum.
  4. D) frenulum.
  5. E) septa.

Answer:  B

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

23) Salivary amylase is secreted by the

  1. A) submandibular salivary gland.
  2. B) sublingual salivary gland.
  3. C) parotid salivary gland.
  4. D) papillae.
  5. E) frenulum.

Answer:  C

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

24) The outermost portion of the tooth is called

  1. A) cementum.
  2. B) enamel.
  3. C) dentine.
  4. D) pulp.
  5. E) root.

Answer:  B

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

25) The hardest substance in the body is

  1. A) bone.
  2. B) cementum.
  3. C) dentine.
  4. D) pulp.
  5. E) enamel.

Answer:  E

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

26) The periodontal ligament is part of a strong joint known as the

  1. A) tooth socket.
  2. B) alveolus.
  3. C) cemental joint.
  4. D) suture.
  5. E) gomphosis.

Answer:  E

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

27) Cuspids are also called

  1. A) molars.
  2. B) wisdom teeth.
  3. C) canines.
  4. D) incisors.
  5. E) bicuspids.

Answer:  C

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

28) The visible portion of a tooth is the

  1. A) head.
  2. B) crown.
  3. C) body.
  4. D) root.
  5. E) neck.

Answer:  B

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

29) Teeth that appear in the first two years of life are called

  1. A) deciduous teeth.
  2. B) milk teeth.
  3. C) primary teeth.
  4. D) baby teeth.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  E

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

30) The surface of the teeth of the lower jaw nearest the tongue is called the ________ surface.

  1. A) buccal
  2. B) lingual
  3. C) palatal
  4. D) occlusal
  5. E) mesial

Answer:  B

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

31) The ________ surfaces of the first incisors touch one another.

  1. A) mesial
  2. B) occlusal
  3. C) distal
  4. D) buccal
  5. E) lingual

Answer:  A

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

32) Damage to which nerve would make it impossible for a person to protrude the tongue?

  1. A) N VII
  2. B) N IX
  3. C) N X
  4. D) N XII
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  D

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Comprehension

 

33) Which of the following is the uppermost part of the digestive tract?

  1. A) spleen
  2. B) stomach
  3. C) esophagus
  4. D) pharynx
  5. E) intestine

Answer:  D

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

34) Steps in the swallowing process, in the correct order, include:

(1)  isolation of the nasopharynx

(2)  compression of the bolus against the hard palate

(3)  elevation of the soft palate

(4)  opening of the upper esophageal sphincter and peristaltic movement of the bolus

(5)  retraction of the tongue to force the bolus into the pharynx

(6)  elevation of the larynx and folding of the epiglottis to direct the bolus past the glottis

  1. A) 1, 2, 3, 4, 5, 6
  2. B) 6, 5, 4, 3, 2, 1
  3. C) 1, 3, 5, 2, 4, 6
  4. D) 2, 5, 3, 1, 6, 4
  5. E) 6, 3, 4, 2, 1, 5

Answer:  D

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

35) Which phase or phases of the swallowing process are voluntary?

  1. A) pharyngeal phase
  2. B) esophageal phase
  3. C) buccal phase
  4. D) laryngeal phase
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

36) The act of moving food from the oral cavity to the stomach is called

  1. A) mastication.
  2. B) absorption.
  3. C) digestion.
  4. D) deglutition.
  5. E) defecation.

Answer:  D

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

37) The esophagus

  1. A) always remains open.
  2. B) is reinforced by cartilaginous structures.
  3. C) is a hollow muscular tube that connects the pharynx to the stomach.
  4. D) is under both voluntary and autonomic nervous control.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  The Esophagus

Learning Outcome:  25.8

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

38) The opening in the diaphragm that the esophagus passes through is (the)

  1. A) hiatus.
  2. B) hilum.
  3. C) crus.
  4. D) cardiac sphincter.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  A

Section Title:  The Esophagus

Learning Outcome:  25.8

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

39) Which of the following is the outer part of the esophageal wall?

  1. A) mucosa
  2. B) submucosa
  3. C) serosa
  4. D) adventitia
  5. E) esophageal glands

Answer:  D

Section Title:  The Esophagus

Learning Outcome:  25.8

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

40) The lining of the stomach

  1. A) is composed of simple columnar cells.
  2. B) is covered by thick, viscous mucus.
  3. C) is constantly replaced.
  4. D) has folds called rugae.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  E

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

41) The stomach lining contains numerous depressions called

  1. A) gastric mucosa.
  2. B) gastric pits.
  3. C) gastric glands.
  4. D) intestinal glands.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

42) Which of the following is a function of the stomach?

  1. A) analysis of material before swallowing
  2. B) mechanical processing through the actions of the teeth, tongue, and palatal surfaces
  3. C) initial digestion of food materials by acids
  4. D) lubrication of oral contents by mucus and salivary secretions
  5. E) partial digestion of carbohydrates by a salivary enzyme

Answer:  C

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

43) Protection for the interior surface of the stomach against the acids and enzymes in the gastric lumen is afforded by

  1. A) the shallow depressions called gastric pits.
  2. B) the carpet of mucus secreted by the columnar epithelium lining all portions of the stomach.
  3. C) the rapid rate of mechanical mixing of the stomach contents, which exposes the lining to chyme for only a short time.
  4. D) the esophageal sphincter.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

44) Parietal cells, chief cells, and G cells compose the

  1. A) gastric pits.
  2. B) small intestine.
  3. C) rugae.
  4. D) villi.
  5. E) gastric glands.

Answer:  E

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

45) Parietal cells secrete

  1. A) pepsin.
  2. B) pepsinogen.
  3. C) HCl.
  4. D) gastrin.
  5. E) mucus.

Answer:  C

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

46) The medial surface of the stomach is (the)

  1. A) greater curvature.
  2. B) greater omentum.
  3. C) lesser curvature.
  4. D) body.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

47) The longest portion of the small intestine is the

  1. A) duodenum.
  2. B) jejunum.
  3. C) ilium.
  4. D) colon.
  5. E) appendix.

Answer:  C

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

48) Which of the following is a small intestinal feature that increases the surface area for digestion and absorption?

  1. A) taeniae coli
  2. B) rugae
  3. C) omentum
  4. D) microvilli
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  D

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

49) The second intestinal segment is (the)

  1. A) ileum.
  2. B) duodenum.
  3. C) gallbladder.
  4. D) jejunum.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  D

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

50) Which of the following supplies blood to the small intestine?

  1. A) left gastric artery
  2. B) splenic artery
  3. C) right gastric artery
  4. D) gastroduodenal artery
  5. E) superior mesenteric artery

Answer:  E

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

51) Which of the following blood vessels supplies the most blood to the large intestine?

  1. A) inferior mesenteric artery
  2. B) left gastric artery
  3. C) celiac artery
  4. D) lumbar artery
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  A

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

52) When a person has diarrhea, how is intestinal function different than normal?

  1. A) Intestinal motility is reduced.
  2. B) Intestinal motility is increased.
  3. C) Greater water absorption than usual occurs in the large intestine.
  4. D) Passage of nutrients into the hepatic portal system is reduced.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Application

 

 

53) Problems caused by a blockage of the cystic duct would include

  1. A) constipation.
  2. B) appendicitis.
  3. C) a reduced ability of the person to digest fats in the duodenum.
  4. D) decreased intestinal motility.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

54) The hormone cholecystokinin

  1. A) stimulates production and secretion of pancreatic juice.
  2. B) stimulates gastric secretion.
  3. C) is released by the stomach.
  4. D) All of the answers are correct.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  A

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

55) In response to the hormone secretin, the pancreas secretes

  1. A) pancreatic fluid rich in bicarbonate.
  2. B) bile.
  3. C) pancreatic fluid rich in enzymes.
  4. D) proteinases.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  A

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

56) Functions of the gallbladder include

  1. A) secretion of bile.
  2. B) secretion of gastrin, a stomach hormone.
  3. C) storage of bile.
  4. D) secretion of acids to assist the duodenum in breakdown of lipids.
  5. E) All of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

57) Which of the following produces bile?

  1. A) salivary gland
  2. B) spleen
  3. C) liver
  4. D) pancreas
  5. E) gallbladder

Answer:  C

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

58) Structures that unite to form the common bile duct include:

(1)  hepatopancreatic sphincter

(2)  porta hepatis

(3)  cystic duct

(4)  common hepatic duct

(5)  duodenal papilla

  1. A) 1, 2
  2. B) 1, 2, 3
  3. C) 3, 4
  4. D) 1, 3, 5
  5. E) 2, 4

Answer:  C

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

59) The tail of the pancreas is most closely associated with the

  1. A) curve of the duodenum.
  2. B) inferior surface of the liver.
  3. C) descending colon.
  4. D) posterior surface of the spleen.
  5. E) body of the gallbladder.

Answer:  D

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

60) The basic functional unit of the liver is (the)

  1. A) hepatocyte.
  2. B) liver lobule.
  3. C) stellate reticuloendothelial cells.
  4. D) falciform, round, and coronary ligaments.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  B

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

61) A hepatic (portal) triad consists of branches of the

  1. A) hepatic portal vein, hepatic artery, bile duct.
  2. B) central vein, hepatic vein, bile duct.
  3. C) hepatic portal vein, hepatic artery, hepatic vein.
  4. D) hepatic artery, central vein, bile duct.
  5. E) hepatic portal vein, central vein, hepatic artery.

Answer:  A

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

62) Aging may be detrimental to the function of the digestive tract because

  1. A) the tone of the smooth musculature increases.
  2. B) the rate of epithelial stem cell division increases.
  3. C) the effects of cumulative damage become apparent.
  4. D) aged cells and tissues require more nutrients, but are less efficient at processing them.
  5. E) None of the answers are correct.

Answer:  C

Section Title:  Aging and the Digestive System

Learning Outcome:  25.11

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

25.2   Fill-in-the-Blank Questions

 

1) The elimination of fecal material from the body is called ________.

Answer:  defecation

Section Title:  Introduction

Learning Outcome:  25.1

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

2) Squashing with the tongue and tearing/grinding with the teeth are examples of the function ________ of the digestive tract.

Answer:  mechanical processes

Section Title:  Introduction

Learning Outcome:  25.1

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

3) The movement of organic molecules, electrolytes, vitamins, and water across the digestive epithelium and into the interstitial fluid of the digestive tract is called ________.

Answer:  absorption

Section Title:  Introduction

Learning Outcome:  25.1

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

4) The ________ are folds in the digestive lining.

Answer:  plicae

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

5) Contraction of the smooth muscle in the muscularis externa is coordinated primarily by neurons of the ________.

Answer:  myenteric plexus

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

6) The ability of a smooth muscle fiber to tolerate extreme stretching is called ________.

Answer:  plasticity

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.4

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

7) The muscle tissue of the digestive system is called ________ muscle.

Answer:  visceral (smooth)

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.4

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

8) The space located within the teeth is the ________.

Answer:  oral cavity proper

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

9) The muscular tube that transports materials from the oral cavity to the esophagus is the ________.

Answer:  pharynx

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

10) The ________ phase of swallowing is the last phase.

Answer:  esophageal

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

11) The pharyngeal phase of swallowing begins when the bolus comes into contact with the palatal arches and/or the ________.

Answer:  pharyngeal wall

Section Title:  The Pharynx

Learning Outcome:  25.7

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

12) The ________ is the most superior region of the stomach.

Answer:  fundus

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

13) Shallow depressions in the wall of the stomach that contain many mucous cells are called ________.

Answer:  gastric pits

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

14) ________ cells in the gastric glands produce the hormone gastrin.

Answer:  G

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

15) The apical surfaces of intestinal cells have microvilli that are sometimes referred to as the ________.

Answer:  brush border

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

16) At the base of intestinal villi are the entrances to the ________.

Answer:  intestinal crypts

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

17) In addition to capillaries and nerves, each villus contains a terminal lymphatic called a(n) ________.

Answer:  lacteal

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

18) The submucosa of the duodenum contains ________ that produce copious amounts of mucus.

Answer:  duodenal (Brunner’s) glands

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

19) The secretions of the small intestine are collectively known as ________.

Answer:  intestinal juice

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

20) The ilium ends at a sphincter, the ________.

Answer:  ileocecal valve

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

21) Buffers and enzymes from the pancreas as well as bile from the liver reach the duodenum, about halfway along its length, by passing through the ________.

Answer:  duodenal papilla

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

22) The ________ is the last and longest segment of the small intestine.

Answer:  ileum

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

23) Large aggregate lymphoid nodules, called ________, occur in the submucosa of the ileum.

Answer:  Peyer’s patches

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

24) The ________ attaches the transverse colon to the greater curvature of the stomach.

Answer:  gastrocolic ligament

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

25) The ________ is the last part of the large intestine.

Answer:  rectum

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

26) A band of mesentery, the ________, connects the appendix to the cecum.

Answer:  mesoappendix

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

27) The wall of the colon forms a series of pouches called the ________.

Answer:  haustra

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

28) The turn between the ascending colon and the transverse colon is called the ________.

Answer:  hepatic (right colic) flexure

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

29) The S-shaped portion of the colon is called the ________.

Answer:  sigmoid colon

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

30) Longitudinal folds in the distal rectum are called ________.

Answer:  anal columns

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

31) The muscle under voluntary control that guards the exit of the rectum is the ________.

Answer:  external anal sphincter

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

32) Mucus-secreting cells, called ________, are much more abundant in the large intestine than the small intestine.

Answer:  goblet cells

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

33) Movements of the transverse colon and descending colon that force feces into the rectum are called ________.

Answer:  mass movements

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

34) Sacs of fat contained within the serosa of the colon are called _______.

Answer:  omental appendices

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

35) The ________ leads from the gallbladder to the common bile duct.

Answer:  cystic duct

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

36) ________ of the liver monitor circulating levels of metabolites and adjust them as necessary. (Note: Be sure to capitalize the first letter of your answer).

Answer:  Hepatocytes

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

37) The ventral mesentery that forms the border between the right and left lobe of the liver is called the ________.

Answer:  falciform ligament

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

38) The liver is suspended from the inferior surface of the diaphragm by the ________.

Answer:  coronary ligament

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

39) Phagocytic cells that are a part of the liver’s monocyte-macrophage system and engulf pathogens, cell debris, and damaged blood cells are the ________ cells.

Answer:  Kupffer’s or stellate reticuloendothelial

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

40) Sinusoids of the liver drain into the ________.

Answer:  central vein

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

41) When smooth muscle tone and general motility decrease in older individuals, peristalsis slows, often causing ________.

Answer:  constipation

Section Title:  Aging and the Digestive System

Learning Outcome:  25.11

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

25.3   True/False Questions

 

1) Inflammation of the serous membranes of the abdominopelvic cavity is called peritonitis.

Answer:  TRUE

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

2) Inflammation caused by erosion due to gastric reflux is called a peptic ulcer.

Answer:  FALSE

Section Title:  The Esophagus

Learning Outcome:  25.8

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

3) Blockage of the lower part of the esophagus due to weak peristalsis and malfunction of the lower esophageal sphincter is called esophagitis.

Answer:  FALSE

Section Title:  The Esophagus

Learning Outcome:  25.8

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

4) Chief cells produce pepsinogen.

Answer:  TRUE

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

5) Parietal cells produce intrinsic factor.

Answer:  TRUE

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

6) Enteroendocrine cells produce hormones.

Answer:  TRUE

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

7) Goblet cells produce gastrin.

Answer:  FALSE

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

8) Inflammation of the gastric mucosa is called an ulcer.

Answer:  FALSE

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

9) Irritation of the colon, leading to abnormal bowel function is called colitis.

Answer:  TRUE

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

10) A condition caused by the destruction of hepatocytes by drug exposure, viral infection, ischemia, or other factors is called cirrhosis.

Answer:  TRUE

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

25.4   Essay Questions

 

1) A woman who had a cesarean section several weeks previously was recovering well until she began to gain weight rapidly and had great distention of the abdominal cavity. Other symptoms include abdominal tenderness and soreness. What is likely to be the problem this woman is experiencing and what is the most likely cause?

Answer:  It is likely that this woman has a condition called peritonitis, or an inflammation of the peritoneal lining of the abdominal cavity, resulting from infection she acquired during the surgery. The irritation of the peritoneum is the cause of all of the additional fluid secretion, and if the intra-abdominal pressure becomes too high, damage may be done to some organs, such as the kidneys, which are sensitive to increased abdominal pressures.

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.5

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

 

2) A man in his fifties notices a slight soreness of the cheek near his first upper right molar. Over the next several days the condition becomes much worse and is accompanied by swelling of the cheek and more than normal dryness of the mouth. What is the cause of this problem, how can it be treated, and what potentially serious problem could arise from the method of treatment?

Answer:  Upon examination of the sore cheek, it is noticed that there is a small hard lump present. This is diagnosed as a parotid duct stone, and the blockage it is causing to the duct accounts for the symptoms. Surgery is prescribed to remove the stone, but the danger is that the five branches of the facial nerve (the motor nerve to the muscles of facial expression) pass through the parotid gland, and during this surgery are in danger of being cut. Cutting one or more of the branches of the facial nerve would result in paralysis of the muscles served by that branch.

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

3) An eight-year-old boy comes home from school feeling feverish and complaining of a sore and swollen throat and cheeks. What common childhood disease might he have contracted? If he must have this disease, why is it better for him to have it this year than ten or more years later and what other complications can this disease cause?

Answer:  The little boy has contracted mumps, a viral infection that preferentially targets the salivary glands, most often the parotids, although other organs may also become infected. The most common age for contracting this disease is between five and nine years of age. The first exposure stimulates antibody production and usually confers permanent immunity. In postadolescent males the mumps may also infect the testes and cause sterility, or the pancreas and cause diabetes, or also affect the nervous system.

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

4) A six-year-old boy fell while playing. He was not hurt, but later noticed that one of his front incisors was loose. He worried he had hit it when he fell. What was really more likely to have happened?

Answer:  The first set of teeth that erupt in the mouths of small children are called the deciduous teeth, and are shed and replaced by larger, permanent teeth. The tooth that the boy notices is loose is probably just getting ready to be shed, with the root being resorbed, prior to it falling out and the permanent tooth appearing in the socket beneath it.

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

 

5) A twelve-year-old girl who is passing through puberty suddenly has several dental caries, even though for many years she has had no problem. What are caries, and why might she have become vulnerable to getting them lately?

Answer:  Dental caries are also known as cavities, which are an erosion of the enamel and sometimes the underlying dentine of a tooth. It is likely that a person passing through puberty is growing fast enough that the calcium that strengthens the teeth is being removed to be incorporated into the long bones that are undergoing a rapid spurt of growth.

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

6) Why is gastric bypass surgery an effective way to assist an obese person in losing weight?

Answer:  Gastric stapling is one of the methods of last resort in assisting an extremely obese person to lose weight. The process involves closing off a part of the gastric lumen, leaving only a small portion in contact with the esophagus and the duodenum. This small pouch triggers the brain to send “full” signals to the person sooner than would otherwise occur, thus reducing the volume of food eaten, assisting the person to lose weight.

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Application

 

7) If a person has a pain in the upper left quadrant of the abdominal cavity and noticed this symptom within a few hours after eating, rather than in the middle of the night, what would you consider the likely diagnosis?

Answer:  This condition might be indicative of a gastric ulcer, or, if less severe, gastritis, or irritation and inflammation of the gastric lining. A gastric ulcer occurs when the mucosal lining of the stomach is eroded away by excess hydrochloric acid. This irritation becomes most prominent when the stomach is empty, which begins to occur within a few hours of a large meal. Eating, or drinking a solution such as milk, which coats the gastric mucosa, may alleviate the symptoms.

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

8) A condition known as lactose intolerance is characterized by painful abdominal cramping, gas, and diarrhea. The cause of the problem is the inability to digest the milk sugar, lactose. How would this cause the observed symptoms?

Answer:  If an individual cannot digest lactose, then the sugar will pass into the large intestine in the undigested form. The presence of extra sugar in the chyme increases the solute concentration of the chyme, resulting in less water being reabsorbed by the intestinal mucosa. The bacteria that inhabit the large intestine can metabolize the lactose, and in the process produce large amounts of carbon dioxide. The gas overstretches the intestine, which stimulates local reflexes that increase peristalsis. The combination of more fluid content and increased peristalsis produces the symptoms of diarrhea. The overexpansion of the intestine by gas causes the severe pain and abdominal cramping, and, of course, the increase in gas is directly related to the bacterial metabolism of the lactose.

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Synthesis

 

9) If a person complained of a sharp pain or an ache within a couple hours of eating, that was located in the right side of the abdomen, what would you assume was the problem?

Answer:  A pain in this location is indicative of a duodenal ulcer. This location is also common for an ulcer, as it is the location where the chyme first enters the duodenum from the stomach after passing through the pylorus. If there is excess acid in the chyme, it can damage the inner lining of the duodenum, resulting in pain after eating, as is the case with a gastric ulcer.

Section Title:  The Small Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

10) A person wakes at approximately 3:00 a.m. with a sharp, colicky pain in the upper right quadrant of the abdominal cavity, nausea, and sweating. What would you suspect to be the cause of the problem?

Answer:  This person is most likely suffering from cholecystitis, which is blockage or inflammation of the gallbladder, either with or without gallstones. Gallstones are of two types, those made of excess cholesterol that precipitates out of the blood, or pigmented, which also include cholesterol, calcium bilirubinate, or pigmented polymers. The pain is often caused because the gallbladder becomes overstretched, or the gallstones block any of the passages, preventing the normal flow of fluid bile.

Section Title:  Accessory Glandular Digestive Organs

Learning Outcome:  25.10

Bloom’s Taxonomy:  Evaluation

 

25.5   Labeling Exercises

 

Figure 25.1

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

1) Label A: ______________________________

Answer:  Mesenteric artery and vein

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

2) Label B: ______________________________

Answer:  Mesentery

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

3) Label C: ______________________________

Answer:  Plica

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

4) Label D: ______________________________

Answer:  Mucosa

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

5) Label E: ______________________________

Answer:  Submucosa

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

6) Label F: ______________________________

Answer:  Muscularis externa

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

7) Label G: ______________________________

Answer:  Serosa (visceral peritoneum)

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

8) Label H: ______________________________

Answer:  Lumen

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

9) Label I: ______________________________

Answer:  Plica

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

10) Label J: ______________________________

Answer:  Mucosal epithelium

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

11) Label K: ______________________________

Answer:  Lamina propria

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

12) Label L: ______________________________

Answer:  Mucosa

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

13) Label M: ______________________________

Answer:  Villi

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

14) Label N: ______________________________

Answer:  Mucosal glands

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

15) Label O: ______________________________

Answer:  Submucosal gland

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

16) Label P: ______________________________

Answer:  Muscularis mucosae

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

17) Label Q: ______________________________

Answer:  Lymphatic vessel

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

18) Label R: ______________________________

Answer:  Artery and vein

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

19) Label S: ______________________________

Answer:  Submucosal plexus

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

20) Label T: ______________________________

Answer:  Circular muscle layer

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

21) Label U: ______________________________

Answer:  Myenteric plexus

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

22) Label V: ______________________________

Answer:  Longitudinal muscle layer

Section Title:  An Overview of the Digestive System

Learning Outcome:  25.3

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

Figure 25.2

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

23) Label A: ______________________________

Answer:  Nasal cavity

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

24) Label B: ______________________________

Answer:  Palatoglossal arch

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

25) Label C: ______________________________

Answer:  Opening of parotid duct

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

26) Label D: ______________________________

Answer:  Upper lip

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

27) Label E: ______________________________

Answer:  Cheek

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

28) Label F: ______________________________

Answer:  Dorsum of tongue

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

29) Label G: ______________________________

Answer:  Lower lip

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

30) Label H: ______________________________

Answer:  Gingiva

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

31) Label I: ______________________________

Answer:  Vestibule

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

32) Label J: ______________________________

Answer:  Body of tongue

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

33) Label K: ______________________________

Answer:  Root of tongue

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

34) Label L: ______________________________

Answer:  Laryngopharynx

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

35) Label M: ______________________________

Answer:  Hyoid bone

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

36) Label N: ______________________________

Answer:  Epiglottis

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

37) Label O: ______________________________

Answer:  Lingual tonsil

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

38) Label P: ______________________________

Answer:  Oropharynx

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

39) Label Q: ______________________________

Answer:  Palatopharyngeal arch

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

40) Label R: ______________________________

Answer:  Fauces

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

41) Label S: ______________________________

Answer:  Palatine tonsil

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

42) Label T: ______________________________

Answer:  Uvula

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

43) Label U: ______________________________

Answer:  Nasopharynx

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

44) Label V: ______________________________

Answer:  Entrance to auditory tube

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

45) Label W: ______________________________

Answer:  Pharyngeal tonsil

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

46) Label X: ______________________________

Answer:  Soft palate

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

47) Label Y: ______________________________

Answer:  Hard palate

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

Figure 25.3

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

48) Label A: ______________________________

Answer:  Frenulum of upper lip

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

49) Label B: ______________________________

Answer:  Hard palate

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

50) Label C: ______________________________

Answer:  Soft palate

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

51) Label D: ______________________________

Answer:  Fauces

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

52) Label E: ______________________________

Answer:  Palatoglossal arch

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

53) Label F: ______________________________

Answer:  Palatopharyngeal arch

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

54) Label G: ______________________________

Answer:  Palatine tonsil

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

55) Label H: ______________________________

Answer:  Lingual frenulum

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

56) Label I: ______________________________

Answer:  Gingiva

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

57) Label J: ______________________________

Answer:  Vestibule

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

58) Label K: ______________________________

Answer:  Frenulum of lower lip

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

59) Label L: ______________________________

Answer:  Tongue

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

60) Label M: ______________________________

Answer:  Openings of submandibular ducts

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

61) Label N: ______________________________

Answer:  Uvula

Section Title:  The Oral Cavity

Learning Outcome:  25.6

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

Figure 25.4

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

62) Label A: ______________________________

Answer:  Esophagus

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

63) Label B: ______________________________

Answer:  Cardia

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

64) Label C: ______________________________

Answer:  Longitudinal muscle layer

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

65) Label D: ______________________________

Answer:  Circular muscle layer

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

66) Label E: ______________________________

Answer:  Lesser curvature (medial surface)

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

67) Label F: ______________________________

Answer:  Pyloric sphincter

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

68) Label G: ______________________________

Answer:  Duodenum

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

69) Label H: ______________________________

Answer:  Pyloric canal

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

70) Label I: ______________________________

Answer:  Pylorus

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

71) Label J: ______________________________

Answer:  Pyloric antrum

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

72) Label K: ______________________________

Answer:  Anterior surface

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

73) Label L: ______________________________

Answer:  Greater curvature (lateral surface)

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

74) Label M: ______________________________

Answer:  Rugae

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

75) Label N: ______________________________

Answer:  Oblique muscle layer overlying mucosa

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

76) Label O: ______________________________

Answer:  Body

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

77) Label P: ______________________________

Answer:  Left gastroepiploic vessels

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

78) Label Q: ______________________________

Answer:  Fundus

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

Figure 25.5

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

79) Label A: ______________________________

Answer:  Epigastric region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

80) Label B: ______________________________

Answer:  Right hypochondriac region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

81) Label C: ______________________________

Answer:  Right lumbar region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

82) Label D: ______________________________

Answer:  Right iliac region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

83) Label E: ______________________________

Answer:  Hypogastric region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

84) Label F: ______________________________

Answer:  Left iliac region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

85) Label G: ______________________________

Answer:  Left lumbar region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

86) Label H: ______________________________

Answer:  Umbilical region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

87) Label I: ______________________________

Answer:  Left hypochondriac region

Section Title:  The Stomach

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

Figure 25.6

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

88) Label A: ______________________________

Answer:  Aorta

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

89) Label B: ______________________________

Answer:  Hepatic portal vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

90) Label C: ______________________________

Answer:  Superior mesenteric vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

91) Label D: ______________________________

Answer:  Inferior vena cava

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

92) Label E: ______________________________

Answer:  Right colic (hepatic) flexure

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

93) Label F: ______________________________

Answer:  Transverse colon

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

94) Label G: ______________________________

Answer:  Middle colic artery and vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

95) Label H: ______________________________

Answer:  Right colic artery and vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

96) Label I: ______________________________

Answer:  Ascending colon

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

97) Label J: ______________________________

Answer:  Omental appendices

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

98) Label K: ______________________________

Answer:  Ileocecal valve

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

99) Label L: ______________________________

Answer:  Cecum

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

100) Label M: ______________________________

Answer:  Appendix

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

101) Label N: ______________________________

Answer:  Ileum

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

102) Label O: ______________________________

Answer:  Intestinal arteries and veins

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

103) Label P: ______________________________

Answer:  Rectal artery

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

104) Label Q: ______________________________

Answer:  Rectum

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

105) Label R: ______________________________

Answer:  Sigmoid colon

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

106) Label S: ______________________________

Answer:  Sigmoid flexure

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

107) Label T: ______________________________

Answer:  Taenia coli

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

108) Label U: ______________________________

Answer:  Sigmoid arteries and veins

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

109) Label V: ______________________________

Answer:  Haustra

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

110) Label W: ______________________________

Answer:  Left colic artery

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

111) Label X: ______________________________

Answer:  Inferior mesenteric artery

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

112) Label Y: ______________________________

Answer:  Left colic vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

113) Label Z: ______________________________

Answer:  Descending colon

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

114) Label AA: ______________________________

Answer:  Greater omentum (cut)

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

115) Label BB: ______________________________

Answer:  Left colic (splenic) flexure

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

116) Label CC: ______________________________

Answer:  Inferior mesenteric vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

117) Label DD: ______________________________

Answer:  Superior mesenteric artery

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

118) Label EE: ______________________________

Answer:  Splenic vein

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

 

Figure 25.7

 

Using the figure above, identify the labeled part.

 

119) Label A: ______________________________

Answer:  Anal canal

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

120) Label B: ______________________________

Answer:  Anal columns

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

121) Label C: ______________________________

Answer:  Internal anal sphincter

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

122) Label D: ______________________________

Answer:  External anal sphincter

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

123) Label E: ______________________________

Answer:  Anus

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge

 

124) Label F: ______________________________

Answer:  Rectum

Section Title:  The Large Intestine

Learning Outcome:  25.9

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge